I denne sommer har vi døjet meget med grønt vand til stor iratation for os, 

så vi investerede i en 20.000 l. pumpe og TMC 55 (uv-lys) i starten havde vi anbragt det ude ved søen,

 det hjalp delvist sigtbarheden blev øget fra 10 til 80 cm. i løbet af ganske få dage.

 

 

 

 

 

 

 

Men vandet blev mørkt/gråt, regnede med at det var pga. døde svævealger,

og sigtbareheden blev ikke bedre, så vi flyttede pumpen ind i siven

sammen med de to ander som pumper henholdsvis 16.000 og 12.000 l.

så pt. køre vi ca. 42.000 l. i timen

 

 

Det at vi øgede pumpekapisiteten for at uv-bestråle vandet hurtiger hjalp en stor del på det grønnevand, men vi havde stadig ikke klart vand.

Så det blev en "ommer" de små grå måtte på overarbejde, der blev kørt vandtest, det blev undersøgt under mikroskob,der blev forsøgt med forskellige filtermatriale i filtterne, finer rist i sive, på montering af bio-uv (igen)

Da vi ikke syntes det hjalp væsentlig begynte vi at fokuser på selve dammen, der blev ændret på strømretningen, uden den ønskede efekt. Det at efterline ham oven-over er ikke sådan lige til, men lidt hjælp fik vi i form af ca. 65 mm vand fra oven. i løbet af 1 time, og så var vi ikke i tvivel om hvorfor vores vand så sådan ud.

Det blev startskudet til en snak om at ændre vores forhave, vi startede d. 30/8 og var færdig d. 3/9 så det nu kun er småting som vi nu mangler bla. enighed om hvilken bunddække vi vil have.

   

 

          

            

                

Så nu venter vi på foråret inden der skal ske mere her i haven, men det ser ud til at det hjælper på vandet´s klarhed siden den vold af spagnum er blevet flyttet fra kanten.